maanantai 3. elokuuta 2015

Ekamin Malmingin kampus muutoksessa

Kesälomalla pyöräilin kun säät sallivat, ja usein reittini kulki Kotkan Karhulassa Malmingin ohi. Yksi syy oli se, että kampuksemme on myllerryksessä: Malminginkatu 6:ssa olevan toimistosiiven purkutyöt aloitettiin tänä kesänä. Vaikka Ekamin toiminta Malminginkatu 8:ssa jatkuu entiseen malliin, yksi aikakausi jää menneisyyteen.Ekamin aikuiskoulutuksen juuret ovat vuodessa 1972, kun Etelä-Kymenlaakson Ammattikurssisäätiö perustettiin. Oppilaitoksen nimenä oli Etelä-Kymenlaakson ammattikurssikeskus, EKAKS. Vuonna 1975 säätiö osti 1960-luvulla rakennetut, entisen Ratekon konepajan tilat ja irtaimiston Malminginkatu 6:sta. Oppilaitoksen nimi on vuodesta 2006 ollut Ekami, mutta usein vieläkin Kotkassa kuulee puhuttavan EKAKS:ista.

Eteenpäin uutisoi huhtikuussa 1975, että EKAKS sai tällä kaupalla noin 2000 neliötä uutta tilaa sekä saman verran rakennusoikeutta.

Rakennus ehti palvella oppilaitoskäytössä lähes neljäkymmentä vuotta, kunnes viime vuonna sen toimistosiipi asetettiin käyttökieltoon rakenteista johtuvien sisäilmaongelmien vuoksi. Huoneet tyhjennettiin. Kaksisataa muuttolaatikollista arkistomappeja siirretiin Ekamin keskusarkistoon. Oppisopimustoimisto, osa palvelualojen koulutuksesta ja myös yrityspalvelut siirtyivät Kotekolle.


Oy Rakennuspartio rakentaa purettavan rakennuksen tilalle kone- ja metallialan koulutuksen käyttöön uuden hallin, jonka koko on noin 1,500 m2. Siihen tulee kaksi luokkatilaa, sosiaalitilat, opettajien huone ja kiinteistönhoitajan työtila. Saamme uudet upeat tilat käyttöömme ensi vuoden tammikuun loppuun mennessä.

Jos nyt liikut Malminginkatu 6:n maisemissa, voit paitsi kuulla purkukoneiden pörinää, myös aistia historian siipien havinaa.

Liisa Avelin
Ekami, työelämäpalvelujen koordinaattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti